foacacci

Ingridienser:

Deig

1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke trrgjr
2-3 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltrkede tomater

Oljeblanding

2 dl Extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitlk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt, gjerne fra saltkvern

Foccacia med soltrkede tomater


Bland sammen mel, gjr, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal vre klissete)
Finhakk tomatene og rr godt inn.

Heves 1 time under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitlk og tilsett krydder i oljen. Rr rundt og la det st mens deigen hever.

Sl deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.


Foccacia klar for steking


Bruk fingrene til stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt dyppe dem i olje frst.

Hev en time til under tildekking.

Sl over oljeblandingen og pass p at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Deilig nystekt brd


Stek p 200 grader i 15 minutter til det har ftt en gylden skorpe.
La brdet hvile i 15 minutter fr servering.

Foccacia

Brdet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prv deg frem og finn din favoritt.

mmm... kos dere!

-kokkokokke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits