foacacci

Ingridienser:

Deig

1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke tørrgjær
2-3 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding

2 dl Extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt, gjerne fra saltkvern

 

 

Foccacia med soltørkede tomater

 


Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete)
Finhakk tomatene og rør godt inn.

Heves 1 time under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.


Foccacia klar for steking


Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev en time til under tildekking.

Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

 

Deilig nystekt brød


Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.
La brødet hvile i 15 minutter før servering.

Foccacia

 

Brødet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.

mmm... kos dere!

-kokkokokke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits