Tapas time!

Her skal dere få mange forskjellige tips som du kan lage til tapas!
Enjoy!

Kjøttboller i tomatsaus:

Ingredienser

  • 1 kg malt lammekjøtt
  • 3 ss strøkavring
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 båt hvitløk
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • 2 stk egg
  • 5 ss hvetemel krydret med litt salt og pepper
  • ½ dl olivenolje
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts sukker


 

Slik gjør du:

  • 1. Arbeid sammen lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, en båt knust hvitløk, revet muskat og egg.

    2. Form massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet.

    3. Varm olje i en jernpanne og brun kjøttbollene sammen med hakket løk og strimlet paprika.

    4. Ha resten av hvitløken, tomat, tomatpuré, vin og buljong. Rør om. Legg over lokk og la retten småkoke i 30 minutter.

    5. Smak til og rør inn persille. Sausen kan evt. "rundes av" med litt sukker. 







    Skinke lefser:

    Ingridienser:
     
  • Lefser
  • Parma skinke eller speke skinke
  • pk. med snøfrisk ost
  • Ruccola salat


    Slik gjør du
    :

Smør osten ut på alle lefsene, legg på et par lag med ruccola salat. Legg så skinken tett oppå salaten. så ruller du leftene sammen, legger det på fat, og pynt med litt ruccola på toppen!


Litt dårlig bildet!




Svinefilet surret i skinke:

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 1 ts peppermiks
  • 2 stilk frisk salvie
  • 6 skive spekeskinke


 

Slik gjør du:

1. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre med litt overlapping, gjerne på et matpapir.

 

2. Legg på svinefileten, dryss over peppermix og salvie.

 

3. Rull tett sammen. Spekeskinken kleber seg godt til fileten, og surring med hyssing er unødvendig.

 

  • 4. Grilles i 15-20 minutter. Snu ofte.





    Tilbehør til tapas!

    Tomat, mozzarella og spinat!



    Skinker og pølser:




    Brucchetta:

    Ingridienser:
  • Friske tomater
  • Mozzarella
  • Hvitløk
  • Olivenolje
  • Loff
  • Basilikum


    Slik gjør du:
    Bland 1 båt most hvitløk med 4 ss olivenolje i en liten kopp. Smør ønsket mengde med loff med blandingen. Kutt tomater og strø som en topp oppå skivene, legg så på en skive med mozzarella på hver skive. Pynt på toppen med et frisk blad basilikum.   Stek på 150'  i 5 minutter


    Litt uklart bildet!






    Ha også litt godt brød ved siden av




    Goood spansk middag!

       -Emilie

Én kommentar

Nina

13.aug.2010 kl.13:17

Kul blogg!

Nam nam, elsker tapas<3 Håper du kan fortsette å legge ut sånne oppskrifter. For det er morsommer og lese en kokke blogg som ikke bare har oppskrifter på boller og sjokoladekake, men litt mer krevende oppskrifter sånn som du har!

Keep going!

<3

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits